četrtek, 2. februar 2012

Naš Muri na glini

Nekoč je živel čevljar, ki ni imel dela. Njegov maček mu je sklenil pomagati in odpravil se je v svet po nova naročila. Za noge in nogice, šape in šapice, tace in tačice. Naletel je na zelo dobrega kupca, čarovnika, ki se je lahko spremenil v tisto, kar je sam želel. A dober kupec je bil le po številu čevljev, ki jih je naročil, ne pa tudi po plačilu, saj nikakor ni želel plačati svojih naročenih škornjev. A prebrisani muc se je spomnil zvijače, s katero sicer ni dobil plačanih škornjev, je pa dobil zadoščenje, čarovnik pa ni nikoli več naročil novih škornjev.

Tudi SOVICE OKE smo iznajdljive, saj vsakokrat iz malo materiala »sčaramo« prave pravcate umetnine. Tudi tokrat je bilo tako, ko smo v roke vzeli glino. Sicer nanjo nismo narisali mačkona iz pravljice, ampak tistega, ki ga letos najbolje poznamo – mačka Murija.

Ob vsem delu se nam je letos prvič zgodilo, da smo svoje delo pozabili slikati, poslikali smo le polizdelke, ki nakazujejo, da bodo končni izdelki, ko se glina posuši, speče in pobarva, naravnost čudoviti!

Vaši pravljičarji!

2 komentarja:

Veseli bomo vašega komentarja!