sreda, 2. april 2014

Mestni lisjak brez imena

Na ljubki majhni kmetiji so živeli kokoš, raca, ovca in bik. Bili so veseli in srečni, dokler se ni nekega dne mestni lisjak  strahovito lačen odpravil na deželo. 
"Kdo je za večerjo?" je rjovel in si oblizoval gobec. Prestrašene živali na kmetiji so se domislile norega načrta, kako ga bodo pretentale. Pa jim je to tudi zares uspelo?
Pogosto vzamemo v roke knjigo, ki jo najdemo na polici NOVO. Tudi tokrat je bilo tako. Ker je bila gospe Urški nova knjiga z naslovom Kdo je za večerjo? zelo všeč, se je odločila, da je ta pravšnja za naše tokratno srečanje.

A z našim ustvarjanjem nimajo ne kokoš, ne raca, ne lisjak čisto nobene zveze. Še imena nimajo! A mi jih imamo. Vsak svoje. Imamo Martina, pa Ajdo, Ano, Jana, Nikito, pa še eno Ajdo, Julio in še marsikoga. Nikoli si nismo mislili, da se da iz našega imena narediti takšno umetnino. Vas zanima? Morali boste počakati do naslednjič, ko bomo naše umetnine končali. Komaj čakamo!









Vaši pravljičarji!

1 komentar:

  1. ''Kdo bo za večerjo?'' se čudno sliši, če ne veš, da gre za zodbo, v kateri nastopajo živali:). Verjamem, da se je na koncu vse dobro izteklo!
    Že čakam na ''kaj se bo prikazalo''.
    Pozdravček!

    OdgovoriIzbriši

Veseli bomo vašega komentarja!