torek, 19. maj 2015

Antonov cirkus

V letošnjem šolskem letu je vse tiste, ki smo osvojili bralno priznanje, obiskal pisatelj in pesnik Peter Svetina. Veselili smo se njegovega obiska, zato smo naši knjižničarki Urški pomagali pri pripravah na prireditev. Najprej pa je bilo seveda potrebno prebrati tudi eno izmed njegovih pravljic. Odločili smo se za zanimivo pravljico Antonov cirkus. Zgodba govori o Antonu Bonu, ki je skupaj z levom Leopoldom in bolhami ustanovil cirkus, ki je bil zelo uspešen. A nekega dne si gospod Bon in lev Leopold umijeta lase in šampon tako ujezi bolhe, da zapustijo cirkus. Kaj naj cirkus brez bolh? Anton in lev sta obupana, potem pa skušata najti rešitev, kako bi cirkus spet popeljala do nekdanje slave. Jima je uspelo? Preberite zanimivo pravljico Petra Svetine!
Mi pa smo gospe Urški pomagali pri izdelavi napisa za prireditev. Rezali smo, krasili črke in na koncu, na dan D, ko nas je pisatelj obiskal, je naše delo občudovala vsa šola. Takole je izgledalo!




Vaši pravljičarji!

1 komentar:

  1. Tašni zaključki so vedno posebna nagrada in navdih. Fino ste 'opremili' oder in ne dvomim, da je bilo ob g. Petru zelo zanimivo. Še veliko zanimivih knjig za dušo ali priznanje :)!

    OdgovoriIzbriši

Veseli bomo vašega komentarja!