četrtek, 17. november 2016

Vidkove živali


Kdo je napravil Vidku srajčico je klasična pravljica, ki jo najbrž bolj kot današnji otroci poznamo – učitelji. In včasih si učitelji ne moremo kaj, da ne bi z svojimi učenci delili kakšne zgode ali prigode, ki je zaznamovala našo mladost, čas, ko smo bili sami majhni in smo z velikim navdušenjem in zvedavostjo odkrivali svet okoli nas. Zelo pomemben vir našega navdiha so bile klasične zgodbe iz književnosti, takšne in drugačne, s katerimi smo si krajšali čas, naučili pa smo se tudi marsikatere pomembne življenjske resnice.

Tudi svet mladih pravljičarjev je svet zgodb. Radi imamo tiste »moderne«, ki govorijo o zmajih, princeskah, duhovih in drugih čudnih stvorih, a včasih nam ni prav nič težko pokukati tudi v kakšno malce bolj »zaprašeno« knjigo z rjavimi listi in polepljenimi platnicami.

Predvsem pa so nam pri srcu zgodbe o živalih. V pravljici o Vidku nastopajo najrazličnejše živali, ki jim mali Videk rad pomaga, kadar so v stiski. In njegova prijaznost ni zaman, saj kasneje prav te živali malemu Vidku pomagajo pri tem, da dobi svojo prvo pravo srajčico. Pravljica torej nosi lepo sporočilo o pomembnosti medsebojne pomoči.

Na Zavodu Koki, kjer skrbijo za zaščito rejnih živali, so meseca oktobra pripravili poseben natečaj otroških risbic, ki jih bodo umestili na svoj novoletni koledar. Tudi mladi pravljičarji smo sklenili, da se udeležimo tega natečaja, zato smo ustvarjalni del našega krožka posvetili risanju (srečnih) Vidkovih živali. Oglejte si jih na spodnjih fotografijah!









 Vaši pravljičarji!

1 komentar:

  1. Pa so res videti srečne živali. Kot vi in Videk, ko je dobil svojo srajčico.
    Stiskam pesti.

    OdgovoriIzbriši

Veseli bomo vašega komentarja!