torek, 17. januar 2017

Božičkov zaljubljeni palček

V božično–novoletnem času, ko otroci že nestrpno pričakujejo darila, nekje daleč na severu Božičkovi palčki pomagalčki skrbijo za to, da je vse, kot je treba – prebirajo pisma, ki so jih otroci napisali Božičku, pripravljajo darila in jih natovarjajo na Božičkove sani. Med najbolj marljivimi je vselej palček Viloljub, ki pa ga občasno mučita strašanska raztresenost in zmedenost.

Na čisto drugem koncu sveta, v majhnih sobah velikega sivega bloka, stanujeta Maša in Blaž. Vsako leto napišeta pismo Božičku in tudi letos ni nič drugače.  A usoda hoče, da njuno pismo pride v roke prav palčku Viloljubu,  ki se mu pri pakiranju daril zgodi neljuba napaka – njuni darili po pomoti zamenja. Maša in Blaž sta sprva žalostna, a le zato, ker še ne vesta, da vsaka stvar v življenju lahko prinese nekaj dobrega …

Tega se zelo dobro zavedamo mladi pravljičarji, ki  smo ustvarjalni del delavnice tokrat posvetili izdelovanju prikupnih obeskov v obliki jelenčkov. Morda  nekateri od njih gledajo malce raztreseno, npr. kot Božičkov zaljubljeni palček. Pa kaj, ni ga čez sproščeno praznično vzdušje!






Ni komentarjev:

Objavite komentar

Veseli bomo vašega komentarja!