sreda, 17. november 2021

Drevesa v mesečini

Večer je čas, ko se vse umiri in čas je za spanje. Takrat na nas pogosto sije mesečina, svetloba meseca, ki naredi romantično vzdušje in nas pogosto prijetno zaziblje v spanec. Mi smo se odločili, da naslikamo drevesa v mesečini. A še prej smo prebrali pravljici Budni volk in Mesečinska struna.
Budni volk govori o volku, ki bi moral počasi v posteljo, a je še povsem buden. Vseeno, kako se trudi, ne more in ne more zaspati. Samo en razlog je za to: spanec se zagotovo skriva. A kje bi lahko bil? In ali ga bo volk kdaj našel?
Mesečinska struna pisateljice Svetlane Makarovič pa je baladna pravljica, bolj primerna za odrasle kot za otroke, a smo jo vseeno z veliko pozornostjo in zanimanjem prebrali. Gre za zgodbo o moči umetnosti, o prevzetnosti in pohlepu. Nežna in hkrati kruta zgodba je balada o umetniku, ki se prekali skozi trpljenje in odrekanje, a izgubi svoj smisel bivanja, ko glasba v njegovem srcu utihne.  Zanimata ga le še slava in denar in kdor si ju želi preveč, izgubi še zadnje drobtinice samega sebe ...
Vabljeni, da jo tudi vi preberete!













Vaši pravljičarji!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Veseli bomo vašega komentarja!