četrtek, 10. november 2011

Na sledi čarovniški skrivnosti

Naš pravljični krožek je še vedno v znamenju duhov, skrivnosti, čarovnij in vsega, kar je na tem svetu groznega in strašljivega. Za uvod smo prebrali knjigo o duhcu Tobiasu in njegovi Supergrozni knjigi duhov. Naučili smo se, da ni lepo, če nekoga neprestano strašiš s svojimi čarovniškimi vragolijami in da se ti to slej ko prej lahko vrne!

Noč čarovnic je sicer mimo in vse vešče so na svojih metlah že odletele v svoja čarovniška gnezdišča. A seveda pred odhodom niso mogle iz svoje kože in so morale še nekaj malega čarovniških vragolij pustiti za sabo. Ni trajalo dolgo, da smo SOVICE OKE prišle s počitnic in ugotovile, da so coprale tudi na naši šoli!
Odločile smo se, da njihove čarovniške vragolije raziščemo. K sreči so čarovnice za sabo pustile nekaj skritih namigov, ki so nam pomagali pri razreševanju skrivnosti. Odpravili smo se na šolska igrala in ugotovili, da so si čarovnice tamkaj res dale duška! Igrala so preplavili gomazeči črni stvori, pajki, škorpijoni, gosenice in podobna čarovniška nesnaga.

Sovice pa smo se spet izkazale. Prostor smo očistile čarovniške nesnage in vsaka sovica je za svoj prispevek dobila lepo, sladko nagrado!







Vaši pravljičarji!

2 komentarja:

Veseli bomo vašega komentarja!