četrtek, 24. november 2011

Sovice Oke imajo sokolje oči

Šola, s katero bomo letos sodelovali pri projektu Beremo z Mačkom Murijem, je Osnovna šola Šenčur. Z učenci te šole bo Maček Muri izmenjal vtise s svojih obiskov pri otrocih doma. Zato je seveda prav, da se učenci, sodelujoči pri projektu, najprej malce spoznamo med sabo. Grozni Gašperji so v ta namen že začeli ustvarjati prejšnji teden, SOVICE OKE smo jim sledile ta teden.

Pravljica o Zmajčku in Trmici, mali žverci, ki mu prišepetava najrazličnejše neumnosti in ga s tem napeljuje na grdo obnašanje, je vselej aktualna. Obdobje v otroštvu, ko otrok začuti potrebo po nerganju in prepiranju s svojimi starši ali vrstniki, je obdobje, v katerem se mora začeti učiti obvladovati svoja čustva. Sovice Oke to znamo, a to ne pomeni, da nas to na kakršen koli način ovira pri naših raziskovalnih in ustvarjalnih podvigih!

Sovice Oke lahko le pritrdimo Groznim Gašperjem, da narisati samega sebe sploh ni mačji kašelj. A vendarle, Sovice Oke imamo zelo ostre oči in poleg zunanjega sveta dobro opazujemo tudi same sebe. In ker naš svet ni le črnobel, temveč nas zelo dobro opišejo tudi najrazličnejše barve, bomo nastale podobe prihodnjič oplemenitili še z njimi.










Vaši pravljičarji!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Veseli bomo vašega komentarja!