petek, 23. december 2011

Snežak in zimske radosti

Pred dnevi je zapadel prvi sneg in nam za pokušino že ponudil delček tistega, kar radi imenujemo zimske radosti. Sicer je, kakor hitro je pobelil pokrajino, hitro tudi skopnel, a nič ne dé – potrpežljivo bomo počakali na novo pošiljko.

V zimskem času otroci radi ustvarjamo iz snega. Utrjujemo si smučarske in sankaške proge, v rokah nastajajo debele snežne kepe, če je snega dovolj, pa lahko iz njega nastanejo tudi prijazni beli gospodje z rdečim šalom in cilindrom na glavi.

In prav Gospod Snežak je bil tokrat glavni junak pravljice, ki smo jo poslušale SOVICE OKE. Ta gospod še zdaleč ni čisto navaden snežak. Nosi prav poseben, čaroben cilinder. Kadar ga otrese, snežinke padejo na zemljo in uresničijo želje vsem, ki so v božičnem času osamljeni in bi radi dobili prijatelja. Pravijo, da je treba le znati poslušati zgodbo, ki nam jo pravijo snežinke.

Tudi mi imamo čisto svoje božične-novoletne želje. Z veseljem jih bomo zapisovale na beležke, ki so nas kot naša prva letošnja božična darila pričakale pod smrečico v šolski knjižnici. In ker v božičnem času dobro želimo tudi vsem tistim, ki jih imamo najraje, smo za njih izdelali voščilnice s čisto pravimi zimskimi motivi. Oglejte si jih na priloženih fotografijah!












Pravljično leto 2012 vam želimo vaši pravljičarji!

2 komentarja:

  1. Nadvse pravljično in ustvarjalno leto tudi vam!
    Naj se vaše pravljične želje uresničijo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala...tudi za to, da nas pridno spremljate :)

    OdgovoriIzbriši

Veseli bomo vašega komentarja!