četrtek, 5. januar 2012

Cin, cin, cin, novo leto je tu!

V mrzlih zimskih dneh radi poiščemo družbo tistih, ki grejejo naša srca: družbo svoje družine in prijateljev. Zelo lep je občutek, ko nekomu izkažeš drobno pozornost in ko ti ta oseba pozornost vrne. V vsakemu izmed nas se ob prehodu v novo leto skriva želja po tem, da bi v prihajajočem letu bil predvsem – srečen. A le malokateri ljudje zares znajo širiti svojo srečo tudi med druge ljudi.

To ne velja za naša knjižna junaka Gustija in Bibi. V prazničnem obdobju imata vsako leto znova veliko dela, saj želita svoj cekar sreče pravočasno prinesti med ljudi. Ko se nekega dne odpravita na vsakoletno potovanje, pa se jima njuna dobrota končno tudi povrne: kar iznenada ju obišče najmehkejša in najčistejša – sreča.

Tudi zvončki, s katerimi cingljamo v zimskem času, so znanilci sreče. Nakazujejo, da bo mrzli zimi kmalu sledila pomlad, ki bo prinesla nov razcvet, novo upanje in nove radosti.

GROZNI GAŠPERJI smo zato v našem ustvarjalnem kotičku tokrat vzeli v roke glino, jo dodobra pregnetli in zvaljali in nato iz nje oblikovali prave pravcate zvončke. Ko se bodo posušili in pogreli v peči, jih bomo z veseljem vzeli v roke in z njimi odcingljali prve pomladne melodije!









Vaši pravljičarji!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Veseli bomo vašega komentarja!