ponedeljek, 17. december 2012

Kako je Vilko vzljubil zimo

Ali imate radi zimo? Neskončno belino snega in ledene sveče na oknih? Sankanje po belih strminah? Imate raje poletje in bi želeli zimo prespati na topli peči?

Ravno to je želel maček Vilko. Ko se je nekega jutra prebudil, je videl, da je ponoči zapadel sneg. Odločil se je, da bo zimo prespal na topli peči. Komaj se je udobno namestil na svoji blazini in zaprl oči, se je zunaj zaslišal živžav. Ugotovil je, da se na snegu igra vesela mačja druščina. Zaradi hrupa ni in ni mogel zaspati, zato se je odpravil ven, da razgrajačem pove, kar jim gre. Mucki v snegu so bili prepričani, da se želi novi prijatelj igrati z njimi in njegovega nerganja  sploh niso slišali. Skupaj so se zabavali do večera, Vilko pa je hitro ugotovil, da je igranje na snegu prav zabavno.

Ker se približujejo novoletni prazniki, smo se MUCE COPATARICE tokrat lotile novoletnih voščilnic. Veliko nam je pri tem pomagal strojček, s katerim smo dobili na svoj papir čudovite vzorčke. Kar oglejte si, kako krasne voščilnice smo ustvarili.

Pa še nekaj nas je presenetilo! Pod smrečico nas je pričakala "jata" Božičkov. Čisto vsak je skrival v sebi sladko presenečenje in obesek sovico. Kako krasna je zima!








Pa srečno! Vidimo se v letu 2013!

Vaši pravljičarji!

1 komentar:

Veseli bomo vašega komentarja!