sreda, 9. januar 2013

Potujemo v Grčijo ...

Samotarski medved je prepričan, da ne mara obiskovalcev. Ima celo napis na vratih svoje hiške:
NE MOTI! OBISKI PREPOVEDANI
A nekega dne na vrata njegove hiške potrka majhna siva miš, ki se ne da kar tako odgnati. Medved se jezi in trudi na vse načine pregnati  drobno obiskovalko. Majhna miška z žarečimi očkami pa ga kljub vsemu s svojo vztrajnostjo prepriča, da je lepo, če nisi osamljen in imaš prijatelje.

Najbrž vam sploh ni jasno, zakaj mi potujemo v Grčijo in kaj ima pravljica o samotarskem medvedu s to državo na jugu Evrope? No, naj vam izdamo. V letošnjem šolskem letu bomo pri projektu Evropska vas preučevali grške otoke. Eden izmed njih je tudi Santorini, ki slovi po čudovitih belo-modrih hiškah, postavljenih v hrib nad sanjskimi plažami. Ker smo se odločili, da bomo takšne hiške iz gline poskušali izdelati tudi sami, smo najprej poslušali zgodbo o samotarskem medvedu, ki čuva svojo hiško kot zaklad. A tudi zaklad je dobro deliti s prijatelji.

Mi pa smo se lotili grških hišk. Malo smo si jih ogledali v knjigah in na slikah. Prav videli smo se na čudovitih plažah, ki jih obdajajo. A na morje bomo morali kar malo počakati. Pa tudi na to, da bodo naše hiške gotove. Najprej smo jih pustili počivati, a brez skrbi, da vam bomo pokazali sliko, ki bo nastala iz naših grških hišk. 







Vaši pravljičarji!

1 komentar:

Veseli bomo vašega komentarja!