sreda, 18. december 2013

Čudovite leteče knjige in božični lov na zaklad

Tokrat smo pravljični ustvarjalci poslušali prav posebno knjigo. Knjiga, ki jo je izbrala gospa Urška, je ena njenih najljubših, pa čeprav jo je prebrala pred kratkim. Knjiga, ki je čudovit slavospev knjigam, branju in potovanju v zgodbe. 

Vsako življenje je zgodba in vsaka zgodba je pomembna. Življenje se izteče, zgodba pa ostane, samo deliti jo je treba z drugimi ... Slikanica pripoveduje o Morrisu Lessmoru, zaljubljencu v knjige, ki mu vihar razmeče in raznese vse, kar ima, tudi knjige in besede iz tiste, ki jo piše sam. Ves zbegan nato pristane v čudoviti knjižnici, kjer knjige živijo in letajo kakor ptice, on pa skrbi zanje, jim ravna oslovska ušesa, jih krpa – in bere. Ko se postara, se stvar obrne – zdaj knjige skrbijo zanj in se mu berejo. In ko popiše zadnjo stran v svoji knjigi, se poslovi in odleti z jato knjig, kakor je prišel, na pragu pa se prikaže dekletce in na roko ji sede Morrisova knjiga.

To je knjiga Čudovite leteče knjige gospoda Morrisa Lessmora, ki jo poleg čudovitega besedila spremljajo tudi krasne ilustracije. Preberite jo ali jo podarite ob prihajajočih božičnih praznikih!

Se spomnite, da nam je zadnjič Miklavž sporočil, da nas bo obiskal Božiček? Pustil nam je vrsto sporočil, tako v knjižnici kot tudi drugod po šoli. Zato smo se odpravili na lov na zaklad. Celo šolo smo obredli, da smo našli darilca za vse nas. Naš lov se je zaključil v knjižnici, kjer smo darilca odprli. Skrivala so obesek s podobo sovice in sladke priboljške. Tako smo na najboljši možni način sklenili pravljični krožek v letu 2013. Vidimo se v letu 2014. 










Naj bo leto 2014 polno zanimivih zgodb, čudovitih knjig in poln pehar sladkosti!



Čudna skrivnost je v silicijevih kristalih,
ki vodijo naše računalniško potovanje skozi medmrežje.
Toda še večja skrivnost je v knjigah, kjer lahko samo s črkami preproste abecede
potujemo skozi neskončno in čudovito medmrežje:
medmrežje domišljije.
Drago Jančar

2 komentarja:

  1. Ta obajva se dotakne še drugače od ostalih. Nadvse dobra knjiga, potem vaši zakladi, pa pravljiče želje in skrivnostna misel. Hvala!
    Tudi vam vse najlepše v letu 2014. Obilico prijetnega branja, neskončnih sanj in čarobnih trenutkov!

    OdgovoriIzbriši

Veseli bomo vašega komentarja!