ponedeljek, 6. oktober 2014

Spet smo tu!

Pozdravljeni v novem šolskem letu, pozdravljeni v novi sezoni naše pravljične ustvarjalnice! Ste nas kaj pogrešali? No, pravzaprav smo se dobili že v drugem tednu septembra, a se vam oglašamo šele danes. Spet vam bomo vsak teden postregli z našimi dogodivščinami, našim ustvarjanjem ter vam povedali, katero knjigo smo prebrali. Saj veste, v naši pravljični ustvarjalnici najprej preberemo eno izmed pravljic, potem pa ustvarjamo.

Tokrat smo se podali v Egipt. Egipčanska abeceda ni kar tako. Precej težko se je je bilo naučiti. Njihova pisava je vrsta pisave s slikami, ki jim rečemo hieroglifi, ter vsebuje več kot 700 različnih simbolov. Da bi se preizkusili v pisanju hieroglifov, potrebujemo metlico iz trstike in nekaj črnila, narejenega iz saj. Vaditi je potrebno na koščkih polomljene lončevine. A prave hieroglife so Egipčani pisali na papirnate zvitke ali papirus, ki je narejen iz tankih kosov trstičja, a so preveč dragoceni, da bi jih trošili za učence.

Mi nismo imeli ne metlice, ne črnila, pa tudi lončevine in papirusa ne. A smo se vseeno odločili, da se poskusimo v pisanju hieroglifov. Poiskali smo črke svojega imena in si izdelali čisto svoje knjižno kazalo.





Bi si tudi vi radi izdelali knjižno kazalo s svojim imenom?
Tu so egipčanski hieroglifi, zato kar veselo na delo!
Vaši pravljičarji!

3 komentarji:

  1. Dragi pravljičarji! Sem vztrajno kukala, sedaj pa skoraj zamudila:)
    Želim vam prijetne urice pravljic in neskončno ustvarjalnih idej! Tale egipčanska je zanimiva, da je kaj! Se naučim vsaj podpisat...

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo! Jutri bomo, tako kot ste vi, poskusili napisati svoja imena tudi mi, učenci 4. razreda OŠ Borovnica. Hvala za idejo:). Učiteljica Mateja

    OdgovoriIzbriši

Veseli bomo vašega komentarja!