torek, 21. oktober 2014

Vse najboljše drugič

Danes smo prebrali zelo zanimivo knjigo, ki ima dve zgodbi. Na eni strani knjige je zgodba o petelinu Vladimirju, na drugi pa zgodba o kokoški Slavici.

Petelin Vladimir je mali lenuh, ki rad malo dlje spi, kar pa se za petelina, ki mora zbuditi celo kmetijo, ne spodobi. Živali ga zmerjajo, da je len, zato se odpravi v svet. Vladimir na svoji poti sreča veliko živali in tako se njegova zgodba zaplete.

Kokoška Slavica pa se v svet odpravi, ker bi se rada naučila priklicati sonce. Ob predlogu osla je nerodno zakikirikala, vendar sonce ni vzšlo. Živali so jo začele zmerjati, da je važna. Ker je bila želja velika in je verjela v svoje sposobnosti, se je podala v svet, da bi se naučila priklicati sonce. Na poti je srečala marsikatero žival in tako se začne tudi Slavičina zgodba zapletati.
In kako se zgodbi razpleteta? Preberite si zgodbo sami in izvedeli boste!

Mi pa smo dokončali voščilnice, ki smo jih začeli izdelovati prejšnji teden. Vejam smo dodali rožice, napis vse najboljše, metuljčki pa morajo na voščilnice še prileteti. Kaj pravite, so vam naše umetnine všeč?




Vaši pravljičarji

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Veseli bomo vašega komentarja!