četrtek, 22. september 2016

Zverine, takšne in drugačne, 1. del

Letošnji september je mesec, ko obeležujemo stoletnico rojstva enega najbolj priljubljenih pisateljev zgodb za otroke, Roalda Dahla.  Njegove zgodbe, polne barvitih likov in očarljivega, iskrivega humorja, že vrsto let navdušujejo mlade bralce po vsem svetu in ob njih smo se na naši drugi pravljični ustvarjalnici zabavali tudi mi, mladi pravljičarji III. osnovne šole Celje.

V našo šolsko knjižnico so se tokrat »priplazile« prav posebne živalske kreature iz pisateljeve priljubljene zbirke Zverine Grdine. Pujs, krava, lev in trebušna zver niso čisto običajne živali, v domišljiji Roalda Dahla živijo svoja »zverinasto« čudaška življenja: nekatere od njih letijo, druge razmišljajo o smislu življenja, prav vse od njih pa muči – neznanska lakota.

Tudi mladi pravljičarji smo se odločili, da na papir pričaramo svoje nenavadne zverinice. Vsak si je izbral žival, ki ga je najbolj navdušila in počasi so začele nastajati risbe, ki jih bomo dokončali naslednji teden. Za zdaj pa si poglejte utrinke z našega ustvarjanja …






Vaši pravljičarji!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Veseli bomo vašega komentarja!