sreda, 28. september 2016

Zverine, takšne in drugačne, 2. del

Prav vsakemu od nas se kdaj zgodi, da v naše življenje nepričakovano vstopi nova oseba, nekdo, ki ga do tedaj še nismo poznali. Morda smo na začetku malce nezaupljivi. Ne želimo si biti kaj preveč v njegovi bližini in smo mu morda celo nevoščljivi, če imamo občutek, da je pri čem boljši od nas. A sčasoma, ko se nanj navadimo, ko imamo priložnost, da ga bolje spoznamo, lahko ugotovimo, da so naša življenja ravno zaradi te osebe postala bolj pestra in barvita.

V Velikozehu, kjer domujejo najrazličnejše živalske »zverinice«, se redko kaj zanimivega dogaja. Zato je celo mesto na nogah, ko vanj na svojem kolesu, polnem cvetic, »pripedali« Abrakazebra, progasta zverinica, ki zna celo čarati!  Ljubosumni kozel je sprva ne mara, medtem ko druge živali uživajo v njenih predstavah, se on kuja kje za vogalom.  A na koncu vendarle sprevidi svojo zmoto, za kaj takega pa je včasih dovolj že – košček čarovnije.

Naše čarobne, čudaške zverinice, ki smo jih prejšnji teden že obudili v življenje, so tokrat našle svojo končno podobo.  Krave, ki letijo, vedno lačni levi, trebušne zveri in nadvse premeteni pujs so le nekatere od risbic, ki se bodo znašle na priložnostni razstavi ob 100-letnici rojstva britanskega pisatelja Roalda Dahla. Še prej pa si oglejte fotografije z našega zadnjega ustvarjanja!











Vaši pravljičarji!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Veseli bomo vašega komentarja!