četrtek, 3. januar 2019

Lov na ponovoletni zaklad


Srečno v letu 2019!

Ste kdaj osamljeni? Prav gotovo med počitnicami niste bili, saj vas je obdajalo praznično vzdušje z vašimi domačimi. Družili smo se in veselo vstopili v leto 2019. Naj bo zanimivo, veselo, zdravo in zadovoljno za vse vas in vaše bližnje.
Kar takoj, ko smo spet prišli v šolo, pa je bil čas za naš pravljični krožek in tokrat smo prebrali pravljico Izgubljen & najden. Govori o dečku, ki najde pingvina. Sprašuje se, le od kod se je vzel,. Potrudi se, da pingvina odpelje nazaj domov, kamor spada. Pa res spada tja ali je bil samo osamljen? Kmalu deček spozna, da je tudi sam nekoliko sam. Da so vse pravljice, ki sta si jih prebirala, brez prijatelja nekako prazne. Če nimaš prijatelja, se vedno počutiš nekoliko osamljenega. Upamo, da vam jih v tem letu ne zmanjka, da se boste lahko veliko pogovarjali in igrali skupaj. Pa tudi brali.
V drugem delu našega tokratnega druženja pa je potekal prav posebni lov na zaklad. Ponovoletni lov na zaklad,. S pomočjo ugank smo dobili lepa darilca, ki nas bodo spominjala na naše pravljično druženje.
Pa še to. Kaj je to?

Majhne, tanke in debele,
žalostne so in vesele,
na policah tiho ždijo
in skrivnostno se držijo.
Ko pa vzameš jih v roke,
vse skrivnosti ožive.      







Vaši pravljičarji!
PS. Seveda, to je KNJIGA.

1 komentar:

Veseli bomo vašega komentarja!