torek, 22. januar 2019

Živalski ringaraja

Pravljica današnje pravljične ustvarjalnice se dogaja na kmetiji. Živali dobijo obvestilo, da na njihovo kmetijo prihaja nova žival, kenguru. Kenguru? Kaj pa kenguru sploh zna? Kaj če kikirika? Potem bo petelin izgubil svojo službo? Kaj če daje mleko? Potem se lahko krava kar poslovi od svojega delovnega mesta. Kaj če? Kaj pravzaprav počne kenguru? Oh, marsikaj, predvsem pa je odlična varuška!
To prijetno pravljico smo prebrali zato, da se spoznamo s slikami španskega slikarja Joana Miroja, ki na svojih zanimivih slikah pogosto upodablja živali. Pa to niso prav navadne živali. Take so, ki jih moraš kar nekaj časa gledati, da jih vidiš. Tudi mi smo se preizkusili v slikanju živali. Takih "po mirojevsko". Kako nam je uspelo, boste videli naslednjič, ko jih dokončamo, danes pa le začetek našega ustvarjanja.
Bil pa je danes tudi prav poseben dan za vse nas. Z današnjim dnem namreč odhaja na drugo šolo, prav na drugi konec Evrope naš ustvarjalec Alija. Zaželeli smo mu vse najboljše na novi poti ter mu poklonili predpasnik, s katerim bo lahko ustvarjal v kuhinji, posladkal pa se bo s pravimi belgijskimi čokoladkami. Pa še nekdo je praznoval v četrtek, to je naš gospod Tadej. Vse najboljše!





Vaši pravljičarji!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Veseli bomo vašega komentarja!