sreda, 24. oktober 2012

Buča se je spet kuhala

Tudi Mački Muriji imamo radi buče. Predvsem tiste, ki jih okrasimo za noč čarovnic. Poznate zgodbo o juhi, ki iz buč se skuha? Če ne, si preberite kratko vsebino prejšnje objave. Zgodba nam je bila tako všeč, da smo jo prebrali še mi. Potem pa smo vzeli v roke krožnike in jih spremenili v čisto prave buče. Poglejte, niso krasne? Mi pa vam ponujamo recept za bučno juho, ki jo lahko pripravite in en dva tri, slastno kosilo je tu!

Bučna kremna juha:        

Sestavine:
1 l vode
oranžna jedilna buča (150 g)
2 manjša krompirja
1 rdeč korenček
1 žlička moke
2 žlici kisle smetane
drobnjak
peteršilj
muškatni orešček
sol
olivno olje

Rumeno bučko operemo in narežemo na kocke. Semena tudi uporabimo, saj vsebujejo veliko vitaminov. V posodo damo bučke, na kocke narezan krompir in manjši korenček. Dodamo drobnjak in peteršilj, solimo, kanemo nekaj kapljic olivnega olja ter zalijemo z litrom vode. Kuhamo do mehkega, nato pa zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dodamo še moko in kislo smetano. Juho postavimo na štedilnik, dodamo muškatni orešček, pustimo da zavre in nato postrežemo.

Dober tek vam želimo Vaši Mački Muriji!









Ni komentarjev:

Objavite komentar

Veseli bomo vašega komentarja!